Saturday, April 13, 2024
More

Christian Gauseth all Cards Profil

Christian Gauseth all Cards

Han var ønsket av Molde og har som mål å spille i Eliteserien om to år. Christian Gauseth beskriver seg selv som en ballkåt og skuddsterk midtbanespiller med enorm vinnervilje. Nå skal 20-åringen fra Træff løfte Groruddalen.

Før 2004-sesongen var Christian Gauseth høyaktuell for Molde. Men Træff ville ha mer penger for balltalentet enn hva Molde var villig til å gi. Dermed strandet ungguttens mål om tippeligaspill i første omgang. 20-åringen håper imidlertid å spille i landets øverste divisjon innen to år. Etter en utleieperiode i Bærum i høst ble Gauseth klar for Groruddalen Ballklubb. Et scoop mener mange. Selv er midtbanetalentet svært klar på hva som er hans målsetting i GBK-trøya.

– Sportslig sett bør jeg være en av de tre beste i hver kamp. Jeg skal gå inn og løfte GBK, sier Gauseth.

Det var en tidligere lagkamerat i Bærum som tipset 20-åringen om paraplyklubben i Groruddalen, som i fjor tok steget opp i 2. divisjon.

– Hvordan trives du i klubben?

– Jeg trives helt suverent, det er helt fantastisk, sier Gauseth og skryter av både det sportslige opplegget og støtteapparatet.

– Christian er en artig fyr som har en del å by på. Vi skal få ham inn i stil og profil, og gi han handlingsrom så han kan få lagt sin dyktighet til det vi allerede prøver å være bra på, sier GBK-trener Rolf Teigen om lagets spiller nr. 14.

Underholdende lag christian gauseth all cards

– Hva tror du om debutsesongen i 2. divisjon, Christian?

– Jeg tror det går bra. Vi har veldig mange spennende spillertyper, og spiller angrepsorientert fotball, med vilje til å gå i angrep og vilje til å underholde, svarer Gaushet, som tror GBK vil plassere seg et eller annet sted fra midten av tabellen og oppover.

Fredag og søndag møtte GBK henholdsvis Lyn2 og Kjelsås til treningskamper, med sluttresultatene 5-3 og 1-1.

– Totalt sett synes jeg vi gjør det greit, men vi har mye mer inne enn det vi fikk vist i de kampene. Mot Kjelsås var vi helt forferdelig dårlige, i Lyn-kampen var andre omgang grei, mener Gauseth.

– Og din egen innsats?

– Innmari dårlig mot Kjelsås. Den ene omgangen jeg fikk mot Lyn var grei, sier Gauseth.

To ulike kamper christian gauseth all cards

Thomas Amlie (2), Faisel Sharif, Jon Henrik Mølstedt og Christian Gauseth scoret målene mot Lyn2, i det som må ha vært en publikumsvennlig forestilling.

– Det var i periodevis brukbart fremover, men veldig, veldig svakt forsvarsmessig, sier Teigen.

Derfor var det viktig å bedre strukturen i forsvarsspillet før møtet med Kjelsås. Til gjengjeld fungerte ikke angrepsspillet i det hele tatt i søndagens oppgjør.

– Vi var opptatt av å forbedre forsvarsspillet vårt, og det gjorde vi, men så er angrepsspillet veldig skuffende. Det går halvannnen omgang før vi produserer en mulighet, sier Teigen.

Det var Anders Hatlén som scoret GBKs utlikningsmål fra kloss hold etter et fint angrep.

– Det er to ting som preger det angrepsmessige i den kampen. Det ene er kampbildet, som er noe helt annet enn mot Lyn. Kjelsås er litt gjerrigere i forhold til hvor mange spillere de flytter fram, og i tillegg har de bedre struktur forsvarsspillet sitt. Det andre er at vi er for upresise fra mellomrommet og videre, og også direkte i bakrom. Og så var det veldig lite sprut i beina til folk, det var «litt sirup», sier Teigen.